Percheziții la Spitalul Marius Nasta din București: Medici acuzați de luare de mită pentru operații

Percheziții la Spitalul Marius Nasta din București: Medici acuzați de luare de mită pentru operații

Procurorii de la Parchetul Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie au făcut, miercuri dimineaţa, percheziţii la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, într-un dosar de corupţie.

Informaţia a fost confirmată imediat de managerul Beatrice Mahler, anunţă Agerpres.

„Confirm prezența DGA la Institutul Marius Nasta. Este o cercetare în curs“, a transmis Beatrice Mahler.

Abia în cursul după-amiezii au venit detalii de la DGA.

Astfel, am aflat că au fost 4 percheziţii, dintre care două la Marius Nasta, în două dosare penale de luare şi dare de mită.

ADVERTISING

Conform anchetatorilor, pe parcursul anilor 2022 şi 2023,  mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu: efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

De asemenea, din investigaţiile financiare au rezultat diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La audieri au fost aduse 31 de persoane (din 12 judeţe plus Bucureşti), "despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale". Printre cei audiaţi sunt şi pacienți sau aparținători, acuzaţi de dare de mită.

Potrivit unor surse medicale citate de ProTV, în ultimele luni au existat mai multe plângeri ale unor pacienți care au reclamat că li s-ar fi cerut diverse sume de bani pentru a fi operați de anumiți medici.

Ancheta îi vizează pe doi chirurgi care ar fi pretins sume de bani pentru intervenții chirurgicale toracice, au precizat şi surse judiciare citate de G4Media.

ADVERTISING

Sunt cercetați și trei medici anesteziști, trei medici rezidenți şi un medic specialist.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇