Beatrice Mahler, despre șpăgile de la Marius Nasta: Un dosar a plecat de la un articol de presă, al doilea vine la sesizarea unui pacient

Beatrice Mahler, despre șpăgile de la Marius Nasta: Un dosar a plecat de la un articol de presă, al doilea vine la sesizarea unui pacient

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a făcut joi câteva precizări despre anchetele de corupţie care vizează medici de la spitalul pe care îl conduce.

Primul dosar a plecat de la o sesizare făcută chiar de ea în decembrie 2021 după apariţia unui articol de presă, iar al doilea – de la o sesizare făcută de un pacient în 2023.

Salariul unui medic în Institutul Marius Nasta este de 15.000 de lei, mai spune Mahler, care a precizat că sunt acoperite gărzile deocamdată, chiar şi fără medicii care au ajuns după gratii (Unii medici sunt reținuți, alţii sunt anchetaţi sub control judiciar). 

ADVERTISING

“În acest moment, din informaţiile pe care le am, sunt în cercetare două dosare penale.

Unul din dosare pleacă de la o sesizare care a fost făcută de Institutul «Marius Nasta» în decembrie 2021, după care s-au desfăşurat cercetările astfel încât a rezultat inculparea anumitor persoane, dar date despre această modalitate aş prefera să vă dea organele abilitate.

Şi al doilea dosar pleacă de la o sesizare făcută la începutul acestui an, moment în care unul dintre medicii Institutului «Marius Nasta» mi-a adus în atenţie sesizarea pe care unul dintre pacienţi a făcut-o şi după discuţia cu pacientul am trimis către secţia de poliţie sesizarea pacientului, faptul că i se solicitaseră bani şi schimbase medicul, a fost operat de un alt medic, care şi-a desfăşurat actul medical legal, corect şi cinstit”, a declarat Beatrice Mahler. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cât despre dosarul din 2021, acesta a plecat de la un articol de presă.

“A fost un articol de presă care aducea acuze unor medici din Institutul Marius Nasta, care aveau un comportament care se supune faptelor penale, iar acel articol de presă l-am trimis organelor abilitate ca să cerceteze conform metodelor pe care ei le ştiu. Ca manager, nu ai cum să cercetezi, dacă nu ai declaraţii din partea angajaţilor”. 

Mai pot fi acoperite gărzile?

“Activitatea în secţia de Chirurgie toracică va continua fără probleme pentru că Marius Nasta are 11 medici angajaţi aşa că îşi pot continua activitatea cei opt medici care sunt în secţie.

ADVERTISING

Pacienţii celor doi medici vor fi reprogramaţi către alţi specialişti.

Iar Secţia de Terapie Intensivă are patru medici care pot să continue activitatea. Avem o problemă legată de acoperirea gărzilor poate pentru lunile următoare, dar vom vedea şi care va fi hotărârea Parchetului vizavi de ce se va întâmpla cu colegii din Terapie Intensivă”, a explicat Mahler. 

Medici reţinuţi pentru şpagă

În cazul de corupţie de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, doi medici au fost reţinuţi de procurori, pentru luare de mită, şi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Alţi şase medici sunt cercetaţi în libertate, însă sub control judiciar, transmite oficial Ministerul Public.

Procurorii precizează că investigațiile financiare au relevat diferențe semnificative între veniturile licite și bunurile dobândite în ultimii 5 ani de către patru dintre medicii vizați de cercetări, aşa că li s-a pus sechestru pe avere, în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse. În cazul unui medic vorbim de sume colosale. Detalii AICI


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇