Germania își anunță cetățenii să plece acum din Ucraina. Lufthansa și Austrian Airlines suspendă zborurile din şi spre Kiev

Germania își anunță cetățenii să plece acum din Ucraina. Lufthansa și Austrian Airlines suspendă zborurile din şi spre Kiev

Ministerul de Externe din Germania le-a cerut cetăţenilor germani să părăsească imediat Ucraina, în contextul temerilor cu privire la invadarea ţării de către Rusia.

“S-au emis avertismente de evitare a călătoriilor către Ucraina. Cetăţenilor germani li se cere să părăsească ţara acum”, se arată într-un comunicat al ministerului emis sâmbătă.

Şi alte ţări le-au cerut cetăţenilor lor să plece din Ucraina, printre care și Austria și Franța.

Compania Lufthansa a anunţat că suspendă zborurile către şi de la Kiev. Această decizie afectează toate plecările, începând de luni, 21 februarie, până pe 28 februarie.

ADVERTISING

Și Austrian Airlines și-a anulat toate cursele aeriene către și din Kiev și Odessa, însă cele de pe aeroportul din Liov, din vestul țării, nu sunt vizate de restricții. Acolo s-au retras ambasadele occidentale și biroul NATO de la Kiev, iar la 100 de kilometri peste graniță, în Polonia, continuă să aterizeze trupe americane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇