Garda Financiară italiană a confiscat 27 de milioane de euro de la capi ai lumii interlope din Roma

Garda Financiară italiană a confiscat 27 de milioane de euro de la capi ai lumii interlope din Roma

Guardia di Finanzia – poliţia financiară italiană – a anunţat vineri confiscarea unor active în valoare de circa 27 de milioane de euro de la Massimo Carminati, fost cap al lumii interlope din Roma, şi de la principalii asociaţi ai acestuia.

Printre alte bunuri, au fost confiscate maşini, proprietăţi imobiliare de lux şi opere de artă; infractorii deţineau inclusiv creaţii ale unor artişti cunoscuţi din secolul 20, cum ar fi sculptoriţa americană Louise Nevelson şi pictorul italian Giuseppe Capogrossi. Măsura este definitivă, conform unei sentinţe a Curţii Supreme de Casaţie, cea mai înaltă instanţă din Italia, transmite dpa.

Carminato, zis Piratul de când şi-a pierdut ochiul stâng în timpul primei arestări, în 1981, are acum 62 de ani şi a pierdut în urma confiscărilor aproximativ 10 milioane de euro. El este cunoscut ca extremist de dreapta şi ca infractor deosebit de violent. În prezent este liber, însă ar putea ajunge din nou după gratii în urma celui mai recent proces în care este acuzat.

Liderul interlop şi mai mulţi complici ai săi au fost arestaţi în decembrie 2014 în urma scandalului cunoscut ca „Mafia Capitale”, legat de corupţia la scară mare din Roma.

ADVERTISING

Procurorii l-au acuzat pe Carminato că este capul unui grup infracţional care controla prin intimidare şi mită mai multe servicii municipale importante, cum ar fi salubritatea, întreţinerea parcurilor şi adăposturile pentru refugiaţi. El a fost condamnat de două ori în acest dosar, în 2017 şi 2018, dar anul trecut instanţa supremă nu a reţinut împotriva sa şi infracţiunea de asociere de tip mafiot.

Urmează aşadar rejudecarea procesului, în urma căreia Carminati, la fel ca unii din asociaţii săi, va trebui condamnat la o pedeapsă mai mică. În aşteptarea sentinţei, el a fost eliberat în iunie.

În legătură cu "Mafia Capitale" au mai fost arestaţi, la vremea respectivă, zeci de politicieni, patroni şi funcţionari locali.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇