Fostul șef Unifarm cerea șpagă 2,5 euro pentru fiecare combinezon cumpărat. Banii trebuiau lăsați într-un hotel din Snagov

Fostul șef Unifarm cerea șpagă 2,5 euro pentru fiecare combinezon cumpărat. Banii trebuiau lăsați într-un hotel din Snagov

Adrian Ionel, fostul director al Unifarm trimis în judecată de DNA, cerea șpagă 2,5 euro pentru fiecare combinezon cumpărat de companie.

Detalii inedite despre dosarul Unifarm sunt dezvăluite în rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată, alături de funcționara Daniela Lizica Maria Radu.

”Ionel Eugen Adrian a pretins câte 2,5 euro pentru fiecare combinezon, respectiv 750.000 euro şi 10.000 euro pentru măștile de protecție, bani pe care urma să îi primească după primirea mărfii și finalizarea contractului, în schimbul atribuirii contractului”, se arată în rechizitoriul DNA, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Mita cerută de Ionel Adrian trebuia lăsată într-o cameră de hotel din Snagov, conform sursei citate.

”A propus, ca modalitate de remitere a banilor, ca după derularea contractului și încasarea prețului, să îi lase banii lui Ionel Eugen Adrian într-o cameră la un hotel din Snagov”, se arată în rechizitoriu.

Banii n-au culoare politică. Adrian Ionel, Unifarm, pe drumul întortocheat de la "privatizarea" sângelui la afacerile cu măști din timpul epidemiei

A fost trimis în judecată

Fostul director al Unifarm Adrian Ionel a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii DNA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El e trimis în judecată pentru:

  • luare de mită,
  • abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  • complicitate la trafic de influenţă,
  • instigare la fals intelectual,
  • folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Este vorba despre dosarul în care ar fi pretins 760.000 de euro intermediarului unei firme pentru a atribui un contract de furnizare de măşti şi combinezoane.

Alături de el a fost trimisă în judecată şi Daniela Lizica Radu, fost şef serviciu comercial al CN Unifarm SA.

ADVERTISING

Trei inculpaţi în dosar – intermediarul şi doi reprezentanţi ai firmei – au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇