Fostul șef al MI6 spune care este singura persoană care îl poate convinge pe Putin să renunțe la războiul din Ucraina

Fostul șef al MI6 spune care este singura persoană care îl poate convinge pe Putin să renunțe la războiul din Ucraina

Alex Younger, fostul șef al serviciului britanic de informații MI6, consideră că preşedintele chinez Xi Jinping este singurul care îl poate convinge pe Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina.

„Dintre toți oamenii din lume care își pot afirma influența asupra lui Vladimir Putin, care se află în buncărul său și care este obsedat de măreție prin restaurarea Imperiului Rus, dintre toți oamenii care îi pot vorbi cu un sens, acesta este Xi (Jinping, liderul chinez – n.red)”, a declarat Younger la BBC Radio 4, potrivit AP Australia.

ADVERTISING

Fostul șef al MI6 spune că, deși nu afirmă public, președintele Chinei este profund deranjat de războiul din Ucraina.

„Vladimir Putin are nevoie de Xi și, desigur, Xi, deși simte că trebuie să se alinieze la nivel înalt cu ceea ce face Rusia din cauza noii lor alianțe, este profund deranjat de ceea ce se întâmplă”, a subliniat Alex Younger.

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

El a adăugat că situația din Ucraina „agravează serios problemele economice cu care se confruntă China” și prezintă un „risc uriaș” pentru China, dacă aceasta continuă să se asocieze cu „activitățile criminale din Ucraina”.

ADVERTISING

Fostul șef al MI6 nu crede că Putin va renunța la planul său.

„A întâmpinat dificultăți extraordinare încă de la început, dar va continua, pentru că a intrat în acest război cu o premisă falsă și trebuie să fie văzut că încearcă să obțină ceva”, a conchis Alex Younger.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇