Foștii președinți americani și-au unit forțele ca să-i convingă pe oameni să se vaccineze. Trump refuză, dar spune că fără el nu avea nimeni vaccin (Video)

Foștii președinți americani și-au unit forțele ca să-i convingă pe oameni să se vaccineze. Trump refuză, dar spune că fără el nu avea nimeni vaccin (Video)

O nouă serie de spoturi menite să-i încurajeze pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19 a fost lansată în SUA. În clipuri apar toți foștii președinți în viață, mai puțin unul – Donald Trump.

Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton și Jimmy Carter le transmit cetățenilor că vaccinurile sunt sigure și singura modalitate de a reveni la normal, potrivit CNN.

”Vaccinul înseamnă speranță. Primul pas în a pune capăt pandemiei și a merge înainte”, transmite Obama, în clipul video.

Bush spune că ”datele științifice sunt clare: aceste vaccinuri vă vor proteja pe voi și cei dragi vouă de această boală periculoasă și mortală”.

ADVERTISING

Clinton adaugă că ”vă pot salva viața. Este șansa noastră”.

Jimmy Carter nu vorbește în fața camerei, însă într-un clip președintele de 96 de ani e auzit spunând că se vaccinează pentru că vrea ca pandemia să ia sfârșit cât mai repede.

Acest clip se încheie cu cei patru spunându-le americanilor să se vaccineze, în timp ce rulează imagini din timpul imunizării lor și a fostelor prime doamne - Michelle Obama, Laura Bush, Hillary Clinton și Rosalynn Carter.

Former Presidents and First Ladies ‘It’s Up To You’ :60 | Ad Council and COVID Collaborative

Trump spune că fără el nu avea nimeni vaccin

Trump a refuzat să apară în aceste videoclipuri, chiar dacă producătorii au încercat să-l convingă chiar din decembrie, când încă era la Casa Albă.

ADVERTISING

Unele dintre filmările în care foștii președinți își transmit mesajele au fost făcute chiar la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, unde Trump de asemenea a refuzat să participe.

Former Presidents and COVID-19 Vaccine Facts | Ad Council and COVID Collaborative

Un purtător de cuvânt al biroului său a spus că atât el, cât și Melania Trump s-au vaccinat, însă nu au fost prezentate niciun fel de imagini.

În schimb, Trump a remis miercuri o declarație în care spune că, dacă el nu era președinte, nu avea nimeni vaccin acum.

ADVERTISING

”Sper că toată lumea care e vaccinată anti-COVID e conștientă că, dacă eu nu eram președinte, nu ați fi primit acea injecție minunată pentru cel puțin 5 ani sau chiar deloc. Sper ca toată lumea să-și amintească de asta”, se arată în declarația citată de New York Post.

Până acum, peste 62 de milioane de americani au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, potrivit datelor CDC, însă specialiștii de sănătate publică spun că sunt îngrijorați de numărul mare de sceptici. Sondajele arată că aproape o treime dintre votanții republicani spun că ”în mod categoric nu se vor vaccina”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇