Fiul baronului Bădălău este și el vizat de DNA, într-un dosar de dare de mită

Fiul baronului Bădălău este și el vizat de DNA, într-un dosar de dare de mită

La fel ca tatăl său, şi Gabriel Bădălău, fiul fostului vicepreşedintele al Curţii de Conturi Niculae Bădălău, a fost pus sub control judiciar de DNA, tot pentru dare de mită.

Dosarul are legătură cu oferirea de bani primarului unei comune din Giurgiu pentru ca acesta să continue să facă plăţi în cadrul unui contract, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au pus sub controlul judiciar pentru 60 de zile pe Bădălău Jr, începând din 22 martie.

ADVERTISING

”În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă în satele ….., comuna ….., judeţul Giurgiu», în lunile octombrie 2021 şi noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, este acuzaţia adusă de DNA.

ADVERTISING

Astfel, în 25 noiembrie 2022, prin acelaşi intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 de lei, reprezentând o primă tranşă.

Cât timp se află sub control judiciar, Bădălău Jr. trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
  • să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,
  • să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
ADVERTISING

Dacă nu respectă aceste reguli, el poate fi arestat.

Baronul Bădălău abia a ieşit din arest

Baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, tatăl lui Gabriel Bădălău, abia a ieşit din arest pe 10 martie, după ce stătuse câteva luni acolo, fiind arestat pe 28 noiembrie. Şi el a fost acum plasat sub control judiciar.

Niculae Bădălău a fost deja trimis în judecată de DNA pentru dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

Conform procurorilor, în datele de 9 august 2022 şi 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societăţi administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 de euro, ceea ce reprezintă 7% din valoarea celor două contracte. 

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇