PSD se dezice de Bădălău și îi cere demisia

PSD se dezice de Bădălău și îi cere demisia

După ce a fost reţinut de DNA, PSD se dezice de Niculae Bădălău şi îi cere să-și dea demisia din funcţia de vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru că „ar afecta grav credibilitatea instituției”.

„PSD consideră că, în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției. De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român”, transmite PSD luni.

ADVERTISING

Niculae Bădălău a fost unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, apoi a trecut în gruparea pucișitilor antiDragnea, alături de Mihai Tudose și Paul Stănescu.

Amintim că Nicolae Bădălău, consilier de conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit şi fost senator PSD, a fost reținut duminică pentru dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Imediat președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că luni formațiunea va cere în Parlament revocarea din funcție a lui Nicolae Bădălău.

În 1988, Bădălău a fost condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu dintr-un depozit al statului. Bădălău a primit la acea vreme o pedeapsă de un an de închisoare, pe care nu a mai executat-o, pentru că Nicolae Ceauşescu, cu ocazia aniversării a 70 de ani, a amnistiat toate condamnările mai mici de 10 ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇