USR va cere luni revocarea lui Bădălău din funcția de la Curtea de Conturi

USR va cere luni revocarea lui Bădălău din funcția de la Curtea de Conturi

USR va solicita, în Parlament, luni, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de la Curtea de Conturi, după ce acesta a fost reţinut de DNA pentru fapte de corupţie.

Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Cătălin Drulă.

”PSD se dovedeşte din nou partidul corupţilor. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor. Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcţia de la Curtea de Conturi după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”, a scris, pe Facebook, Cătălin Drulă.

ADVERTISING

El a susţinut că Bădălău nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi, ci, din contră, ”în 1988 a fost condamnat pentru furt şi a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT şi DNA”.

”Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie. Oare social-democratul cu pretenţii europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne şi îl va proteja ca pe Arsene de la Neamţ şi atâţia alţii?”, a adăugat Drulă.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, a fost reţinut, duminică seară, de DNA, după ce a fost într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă.

ADVERTISING

Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar promis, în total, 170.000 de euro primarului unei comune pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa şi a continua să facă plăţi acelei societăţi, în cadrul unui alt contract, chiar şi pentru lucrări neconforme. Alături de Bădălău a fost reţinut şi reprezentantul unei firme.

În 1988, Bădălău a fost condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu dintr-un depozit al statului. Bădălău a primit la acea vreme o pedeapsă de un an de închisoare, pe care nu a mai executat-o, pentru că Nicolae Ceauşescu, cu ocazia aniversării a 70 de ani, a amnistiat toate condamnările mai mici de 10 ani. Bădălău apucase totuşi să stea două săptămâni în arest.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇