Finlanda vrea să fie gazdă pentru summit-ul Biden-Putin

Finlanda vrea să fie gazdă pentru summit-ul Biden-Putin

Președintele Finlandei a anunțat, vineri, că se oferă ca țara nordică să găzduiască summit-ul propus de președintele Joe Biden omologului său rus, Vladimir Putin.

Sauli Niinistö (foto) nu a precizat dacă a avut vreo discuție pe acest subiect cu unul dintre actorii summit-ului, potrivit The Jerusalem Post.

Amintim că acest summit a fost propus de Biden lui Putin în cadrul unei convorbiri telefonice avute marți.

Kremlinul a răspuns, miercuri, că ia în considerare această posibilitate.

Joi, însă, Administrația Biden a decis expulzarea a 10 diplomați ruși și a impus și noi sancțiuni mai multor companii și entități, fapt ce a stârnit o reacție dură de la Moscova.

ADVERTISING

Rusia a amenințat că va răspunde pe măsură și a vorbit de cum, fiind o mare putere nucleară, ține în mâini destinele lumii.

Oficialii americani au precizat că oferta pentru summit rămâne în picioare, în ciuda noilor sancțiuni. De altfel, Biden îi transmisese lui Putin că urmează să ia aceste măsuri chiar în convorbirea în care i-a propus să se întâlnească, pentru a încerca normalizarea relațiilor.

Vezi şi analiza Biden îl sancționează pe Putin pentru spionaj cibernetic și intervenție în alegeri. Ce înseamnă pentru Rusia și ce se schimbă în relația cu SUA

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇