Biden a vorbit cu Putin și i-a propus un summit pentru rezolvarea tensiunilor

Biden a vorbit cu Putin și i-a propus un summit pentru rezolvarea tensiunilor

Președintele american Joe Biden a discutat marți cu Vladimir Putin despre acumularea bruscă de trupe ruse în Crimeea şi la frontierele Ucrainei. Printre subiectele abordate se numără și angajamentul SUA de a susține suveranitatea acestui stat, dar și posibilitatea organizării unui summit.

„Preşedintele Joseph Biden a discutat astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Au discutat despre o serie de probleme regionale şi globale, inclusiv despre intenţia Statelor Unite şi Rusiei de a continua dialogul pentru stabilitatea strategică pe teme referitoare la controlul armamentului şi la probleme emergente de securitate, pornind de la prelungirea Noului Tratat START”, a anunţat marţi după-amiază Casa Albă, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

ADVERTISING

"Preşedintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor acţiona cu fermitate în apărarea intereselor naţionale ca reacţie la acţiunile Rusiei, precum intruziunile cibernetice şi interferenţele electorale.

Preşedintele Biden a evidenţiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări.

Preşedintele SUA a exprimat preocupări faţă de acumularea bruscă de trupe ruse în Crimeea şi la frontierele Ucrainei şi a cerut Rusiei să reducă tensiunile", precizează Preşedinţia SUA.

ADVERTISING

"Preşedintele Biden a reiterat obiectivul său de a construi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia, în conformitate cu interesele SUA, şi a propus organizarea unui summit într-un stat terţ, în următoarele luni, pentru a discuta despre seria întreagă de probleme cu care se confruntă Statele Unite şi Rusia", precizează Casa Albă.

Nu este precizat ce a răspun Vladimir Putin și Kremlinul nu a dat propriul comunicat până la ora publicării articolului.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇