Federația Spiru Haret cere demiterea prefectului: Sunt şcoli care nici acum nu ştiu ce să facă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor

Federația Spiru Haret cere demiterea prefectului: Sunt şcoli care nici acum nu ştiu ce să facă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor

Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) creează confuzie în învăţământul bucureştean, afirmă Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, care solicită demiterea prefectului, preşedinte al CMBSU, pe motiv că „a dat dovadă de lipsă de profesionalism”.

Într-un comunicat, FSE „Spiru Haret” solicită remedierea în regim de urgenţă a erorilor apărute în Hotărârea nr. 24 a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privind aplicarea planului roşu în unităţile de învăţământ din Capitală.

ADVERTISING

"Hotărârea a creat multă confuzie în unităţile de învăţământ. Sunt şcoli care nici acum nu ştiu ce să facă, deoarece, potrivit actului 'se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din creşe, ciclul gimnazial, preuniversitar şi universitar, cursurile defăşurându-se online'.

Ce facem cu grădiniţele, cu clasele din ciclul primar, cu liceele? Este inadmisibil să se facă asemenea greşeli, mai ales într-o perioadă atât de dificilă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor celor care lucrează în aceste instituţii de învăţământ, a părinţilor şi a elevilor. Cerem pe această cale demiterea prefectului - preşedinte al CMBSU - care a dat dovadă de lipsă de profesionalism", a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE "Spiru Haret".

ADVERTISING

De asemenea, afirmă sindicaliştii, potrivit legislaţiei în vigoare, CMBSU nu avea competenţe să se pronunţe în ceea ce priveşte sistemul universitar.

"Universităţile, în baza autonomiei, pot lua această decizie împreună cu Direcţia de Sănătate Publică", subliniază FSE Spiru Haret.

Bâlbâiala autorităților

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, ce restricții se vor impune în București, după ce rata de infectare în Capitală a ajuns la 3,19 la mia de locuitori.

ADVERTISING

Astfel, CMSU a anunțat că de marţi, 20 octombrie, se închid, școlile, grădinițele, universătățile și creșele. Premierul Ludovic Orban afirmase, însă, că after school-urile și creșele din București nu se închid, precizând că reglementările privind scenariul roşu în Capitală se referă doar la școli și grădinițe.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a anunţat, luni seară, că activitatea din creşe şi din after-school-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea restricţiilor impuse.

„A fost o eroare materială”, a susţinut reprezentantul Prefecturii, referindu-se la faptul că iniţial se anunţa că şi aceste activităţi se suspendă.

Citeşte opinia zilei pe SpotMedia.ro, semnată de Ioana Ene Dogioiu: Apa caldă de la Cotroceni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇