FBI a deschis 170 de dosare penale după asaltul de la Capitoliu. Alte câteva sute de simpatizanți ai lui Trump ar putea fi inculpați

FBI a deschis 170 de dosare penale după asaltul de la Capitoliu. Alte câteva sute de simpatizanți ai lui Trump ar putea fi inculpați

Peste 170 de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump care au participat săptămâna trecută la asaltul asupra Capitoliului la Washington au dosare penale, numărul lor urmând să ajungă probabil la câteva sute, a declarat marţi un procuror, care a vorbit despre o investigaţie de o amploare fără precedent în istoria FBI-ului.

Unii dintre cei anchetaţi ar putea fi inculpaţi pentru delicte grave, precum crimă, asalt, conspiraţie sau răzvrătire, potrivit Reuters.

Pe măsură ce investigaţiile avansează creşte şi numărul celor arestaţi. Potrivit procurorului din Washington D.C., Michael Sherwin, numărul inculpărilor ar putea spori pe măsură ce Biroul Federal de Investigaţii (FBI) analizează cele peste 100.000 de imagini şi înregistrări video din timpul incidentelor.

ADVERTISING

Unele dintre aceste imagini s-au viralizat pe social-media, cum este fotografia cu un individ care s-a aşezat la biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, dar alte imagini relevă delicte mai serioase pentru care sunt deschise noi dosare în timp ce un mare juriu examinează cazurile.

''Anvergura acestei investigaţii şi aceste cazuri sunt cu adevărat fără precedent, nu doar în istoria FBI-ului, ci probabil şi în istoria Departamentului de Justiţie'', a spus procurorul la o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Pe de altă parte, poliţia Capitoliului şi alte instituţii sunt criticate pentru lipsa lor de reacţie în faţa acestui asalt, pornit de simpatizanţii lui Trump în timp ce Congresul valida alegerea preşedintelui Joe Biden. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în incidente, printre care o simpatizantă a preşedintelui Trump şi un poliţist.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇