Explozie şi incendiu la Combinatul Azomureş. Un bărbat a fost rănit (Video)

Explozie şi incendiu la Combinatul Azomureş. Un bărbat a fost rănit (Video)

O puternică explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi noapte, în jurul orei 01:00, la Combinatul Azomureş, la statia de amoniac 3. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost rănit.

Focul a fost stins, iar bărbatul rănit se afla în afara oricărui pericol.

„Colegul nostru care a fost rănit a primit îngrijiri medicale și a fost externat din Serviciul de Urgență”, a declarat directorul Uzinei Chimice Azomures, Ovidiu Căciun, citat de Libertatea.

ISU Mureş a transmis mesaj RO-Alert, iar specialiştii precizează că norul de fum nu se îndreaptă către oraş.

ADVERTISING

Cauza exploziei

Compania a precizat că incidentul s-a produs în momentul pornirii unei instalaţii de producere a amoniacului.

O conductă prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare s-a fisurat.

”Au fost prezentate primele informații ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectata și au oprit în siguranță instalatia Amoniac 3”, au anunțat oficialii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Momentul exploziei

Un bărbat din Târgu Mureș a postat imaginile exploziei de la Azomureș, surprinse de o cameră de supraveghere.

Explozie Azomures (07.07.2021 ora 01.02)

De asemenea, în imaginile postate pe reţelele de socializare se vedeau flăcări mari, iar cei care filmau anunțau că ”a luat foc Azomureşul”.

Explozie AZOMUREȘ (07.07.2021), secția amoniac 3.

Oamenii povestesc că, inițial, au crezut că este vorba despre un tunet. Apoi, și-au dat seama că este vorba despre altceva, pentru că geamurile au început să tremure.

ADVERTISING

„Am auzit ceva ce părea a fi un tunet. Mi s-a părut ciudat că niciodată la un tunet nu auzeam geamurile tremurând. După bubuitura puternică, a continuat un sunet intens.

Nu înțelegeam ce e, dar începeam să-mi dau seama că nu e vorba de un tunet. Gândul mi-a fugit la cel mai rău scenariu: Combinatul de îngrășăminte chimice din Târgu Mureș, Azomures. Imediat după, am mers să închid geamurile.

Toate lucrurile astea s-au întâmplat în decurs de câteva secunde. După câteva minute, a venit un mesaj din partea RoAlert care confirmă un incident la acest combinat”, a scris bărbatul, potrivit Libertatea.

Fumul cu amoniac nu a afectat orașul

Au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situații de Urgență din cadrul operatorului economic, a transmis ISU Mureș.

Totodată, după incident, autoritățile au anunțat că norul de fum cu amoniac nu se îndreaptă către oraș.

”Conform datelor din teren, în zona de interes, la acest moment, vântul suflă slab, cu viteze, în general, de 5-15 km/h, din sector nordic-nord-estic, astfel încât norul de fum, cu posibile concentraţii importante de amoniac, nu se îndreaptă spre zona municipiului. Şi în următoarele 4-6 ore, direcţia predominantă a vântului se va menţine dinspre nord-nord-est”, se arată pe pagina de Facebook Severe Weather Alert – România.

Incidentul are loc după explozia de vineri de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în urma căreia persoană a murit și cinci au fost rănite.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇