Explozie puternică la Ambasada Belarusului din Roma (Video)

Explozie puternică la Ambasada Belarusului din Roma (Video)

O explozie puternică a avut loc la Ambasada statului Belarus din Roma, potrivit unui comunicat al poliției italiene.

Conform agenției Ansa, explozia s-a produs marți seara, în curtea Ambasadei, însă imaginile au apărut abia la o zi distanță.

Autoritățile italiene au început o anchetă pentru a găsi vinovații, în timp ce poliția suspectează că a fost un protest față de invazia Rusiei în Ucraina, susținută și de Belarus.

Din imaginile publicate de Nexta TV se vede cum doi bărbați fug după ce au aruncat materialul explozibil în curtea ambasadei. Nu este clar ce au folosit, dar poate fi o petardă foarte puternică.

ADVERTISING

Conform Nexta TV, Ministerul de Externe din Belarus a susținut că "un atac terorist a avut loc asupra ambasadei Belarusului din Italia". Varianta unui atac terorist nu apare în niciun comunicat oficial publicat de presa italiană însă.

Belarus susține invazia Rusiei în Ucraina. De altfel, trupele rusești au fost masate la granița Belarusului cu Ucraina înainte de invazie. Au existat și numeroase informații legate de faptul că în Ucraina s-ar află și soldați bieloruși, dar până acum nu au fost confirmate oficial.

Urmărește LIVE pe SpotMedia.ro: Război în Ucraina. Ziua 14

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇