Ucraina trebuie să reziste încă 7-10 zile, pentru ca Moscova să nu poată revendica vreo victorie

Ucraina trebuie să reziste încă 7-10 zile, pentru ca Moscova să nu poată revendica vreo victorie

Ucraina trebuie să reziste în faţa atacului Rusiei pentru următoarele 7-10 zil,e pentru ca Moscova să nu poată revendica vreo victorie, a spus Vadim Denisenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Potrivit acestuia, Rusia este disperată să obţină măcar o victorie, de orice fel, iar cele mai probabile ţinte sunt oraşul Mariupol şi capitala Kiev.

"Au nevoie măcar de o victorie înainte de a fi forţaţi să intre în negocierile finale. Prin urmare, sarcina noastră este să rezistăm în următoarele 7-10 zile", a scris Denisenko, pe Facebook.

ADVERTISING

Guvernatorul general din Sumî, Dmitro Jiviţki, a declarat că zona rezidenţială a fost bombardată marți şi că 22 de civili au murit. El a spus că este vorba de o "crimă în masă".

Război în Ucraina. Ziua 14

Moscova neagă însă că ar lua ca ţintă civili. Kremlinul susţine că acţiunile sale sunt o "operaţiune specială" pentru dezarmarea Ucrainei şi pentru înlăturarea liderilor acesteia, pe care îi numeşte "neonazişti".

Miercuri dimineață, armata ucraineană a convenit cu Rusia să înceteze focul timp de 12 ore pentru a permite oamenilor să părăsească orașele bombardate, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk.

ADVERTISING

Ea a evidențiat în special evacuarea civililor din orașul-port Mariupol și orașul estic Volnovaha, ambele fiind înconjurate de forțele ruse de câteva zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇