Explozie lângă un centru de testare Covid din Olanda. Polițiștii cred că a fost provocată intenționat (Video)

Explozie lângă un centru de testare Covid din Olanda. Polițiștii cred că a fost provocată intenționat (Video)

O explozie a avut loc în apropierea unui centru de testare Covid-19 din Bovenkarpsel, în Olanda de Nord, iar autoritățile cred că ar fi fost provocată intenționat.

”Geamurile clădirii au fost distruse, dar nu există răniţi. Poliţia anchetează cazul, perimetrul a fost izolat”, a anunţat într-un comunicat poliţia, potrivit Reuters.

Resturile metalice ale explozivului, de aproximativ 10 cm, au fost găsite pe partea din față a clădirii, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Poliției, Menno Hartenberg.

ADVERTISING

„Nu știm încă exact ce a explodat, experții trebuie mai întâi să investigheze. Ceea ce putem să spunem este că o astfel de explozie nu se produce întâmplător, ci este provocată”, a spus Hartenberg.

În Bovenkarspel se află unul dintre cele mai mari focare COVID-19 din Olanda, cu 181 de cazuri la 100.000 de locuitori, comparativ cu aproximativ 27 la 100.000 la nivel național.

ADVERTISING

Cel puțin un spital a fost obligat să trimită pacienți în alte provincii din cauza lipsei de locuri în unitățile de terapie intensivă.

Restricțiile în Olanda au fost ușor relaxate, astfel că au fost redeschise frizeriile și magazinele neesențiale, dar este permis doar un număr mic de clienți prin programare. Restricțiile de circulație pe timp de noapte, între 21:00 și 4:30 dimineața, rămân în vigoare.

ADVERTISING

Incidentul de azi vine cu puțin timp înainte de alegerile naționale din 17 martie, considerate un test pentru Guvern privind gestionarea pandemiei. Potrivit sondajelor de opinie, partidul conservator VVD al premierului Mark Rutte se află pe primul loc.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇