Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu (Video) UPDATE

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O explozie s-a produs, vineri dimineaţă, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

“Intervenim la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie de la ora 8.40. Din primele informaţii este vorba de o explozie neurmată de incendiu”, au precizat pompierii.

Acum: Fum dens, în urma unei EXPLOZII, la Petromidia ❗️❗️❗️ A fost activat Planul ROȘU de intervențiehttps://observatorconstanta.ro/2024/03/29/explozie-la-petromidia-a-fost-activat-planul-rosu-de-interventie-video-foto/

Publicată de Observator Constanța pe Joi, 28 martie 2024

La faţa locului s-au deplasat şase maşini de stingere, două autoscări şi trei ambulanţe SMURD.

ADVERTISING

De asemenea, în sprijinul pompierilor au sosit o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti.

UPDATE: KMG International a transmis că a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă.

”În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe fondul acestora, în această dimineață, a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice”, a transmis
KMG International.

La începutul lui iulie 2021, o explozie produsă la Petromidia s-a soldat cu moartea a trei muncitori. În iunie 2023, un pompier a fost rănit în urma unui incendiu la instalaţia de distilare a motorinei de la Petromidia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇