Explozie urmată de incendiu la Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție (Video) UPDATE Un pompier a fost rănit

Explozie urmată de incendiu la Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Un pompier a fost rănit

O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în județul Constanța. Fumul gros se vede de la depărtare, de pe plaja de la Năvodari.

Muncitorii care lucrau la rafinăria Petromidia în momentul producerii exploziei urmate de incendiu au fost evacuați.

”Un incendiu a izbucnit la Rafinăria Petromidia, miercuri după amiază, iar pompierii se deplasează la faţa locului. Deocamdată nu sunt cunoscute alte informaţii despre ce s-a petrecut la Rafinăria Petromidia”, transmite ISU Constanța.

Potrivit ISU Constanța, incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

ADVERTISING

Au fost chemați pompieri din timpul liber, iar forțele vor fi suplimentate de la Călărași, Ialomița, Tulcea și București - Ilfov.

UPDATE: Incendiul a fost stins. Garda de Mediu Constanţa a anunţat că incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost stins şi se intervine pentru răcirea instalaţiei, precizând că nu se mai degajă fum în atmosferă.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a anunţat că un pompier a fost rănit în timpul intervenţiei de stingere a incendiului.

“ Avem un coleg care prezintă traumatisme la picior şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa. De asemenea, a mai fost evaluată o persoană la faţa locului, dar, din fericire, nu a necesitat transportul la spital”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE: Reacția companiei

Compania Rompetrol Rafinare a afirmat că incendiul izbucnit la rafinăria Petromidia a avut loc în instalaţia de Hidrocracare Blândă, la finalul unor lucrări de mentenanţă specifice.

“În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanţă specifice. Imediat, angajaţii instalaţiei au raportat incidentul către serviciul intern de situaţii de urgenţă şi către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autorităţile, conform procedurilor in vigoare.

ADVERTISING

Nu există victime, toţi angajaţii instalaţiei, dar şi din celelalte secţii ale rafinăriei au fost evacuaţi.

Acesta este al doilea incident în ultima lună produs la Petromidia, după ce, în a doua jumătate a lunii mai două persoane au căzut într-un bazin.

Unul dintre cei doi angajaţi, un bărbat, a murit la scurt timp de la accident, iar femeia a fost dusă la spital și a murit ulterior.

Breaking News. Incendiu la rafinăria Petromidia!

Publicată de Constanta 100% - CT100.ro pe Miercuri, 21 iunie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇