Două persoane au căzut într-un bazin cu azot, la Rafinăria Petromidia

Două persoane au căzut într-un bazin cu azot, la Rafinăria Petromidia

Două persoane au căzut, sâmbătă, într-un bazin cu azot, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Victimele au fost scoase în stare de inconștiență, iar una dintre ele a murit

„La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17:15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-ar fi produs un accident de muncă. Din primele informaţii rezultă că doi angajaţi ar fi căzut într-un rezervor de azot”, a transmis Poliţia Judeţeană Constanţa.

ADVERTISING

Este vorba de un bărbat și o femeie, iar bărbatul a murit.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar şi 24 de pompieri cu mai multe autospeciale, inclusiv un echipaj CBRN (Centrele de excelență chimice, biologice, radiologice și nucleare).

Explicațiile KMG

Compania KMG International a precizat, sâmbătă seară, că accidentul de la Rafinăria Petromidia a avut loc la instalaţia de polipropilenă în cadrul unei manevre uzuale de lucru.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalaţia de polipropilenă - PP). Doi angajaţi ai Rompetrol Rafinare au fost afectaţi, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producţia de granule de polimeri”, a transmis KMG International.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sursa citată a precizat că echipele de intervenţie private şi publice au fost la faţa locului şi au depus toate eforturile pentru stabilizarea şi salvarea acestora.

„În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul. Suntem alături de familiile colegilor noştri şi îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare”, a mai transmis compania.

Firma anunţă că a demarat o investigaţie internă şi colaborează strâns cu toate autorităţile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇