Eroii de la Petromidia. Imagini cu pompierii istoviți după intervenție s-au viralizat (Galerie foto)

Eroii de la Petromidia. Imagini cu pompierii istoviți după intervenție s-au viralizat (Galerie foto)

Imaginile cu pompierii istoviţi după intervenţia la explozia şi incendiul de la Rafinăria Petromidia din Năvodari au devenit virale pe internet, fiind distribuite inclusiv de către vicepremierul Dan Barna şi ministrul de Interne, Lucian Bode.

Pompierii din mai multe judeţe au intervenit câteva ore, în condiţii infernale. ISU Constanţa a distribuit, vineri, imagini cu pompierii istoviţi, la finalul intervenţiei infernale de la Rafinăria Petromidia. 

Oamenii încearcă să se răcorească, având alături de ei zeci de sticle cu apă. Se ajută unii pe alţii, fiind aşezaţi direct pe caldarâm.

ADVERTISING

Imaginile au fost distribuite inclusiv de către vicepremierul Dan Barna, alături de mesajul: ”Vă mulţumesc!”.

Şi ministrul de Interne a transmis mulţumiri şi a apreciat profesionalismul celor care au intervenit.

”Am asistat azi la o tragedie şi doar profesionalismul personalului de intervenţie a făcut să fie evitat un dezastru. Le mulţumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe!

Datorită promptitudinii salvatorilor, în mai puţin de o ora de la apelul 112, incendiul a fost localizat şi în 3 ore a fost stins.

ADVERTISING

A fost o mobilizare exemplară de resurse umane şi tehnice şi ţin să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave”, a scris şi Lucian Bode pe Facebook.

Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul...

Publicată de ISU Constanta pe Vineri, 2 iulie 2021

Un incendiu a izbucnit, vineri, în jurul orei 12.16 la Rafinăria Petromidia, acesta manifestându-se cu flacără deschisă şi degajări mari de fum. Afară au fost aproximativ 30 de grade, iar în zona incidentului atmosfera a fost irespirabilă.

ADVERTISING

La operațiune au participat 120 de pompieri din cadrul mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene.

Vezi filmul zilei - Explozie puternică la Petromidia: Un angajat a murit, mai mulţi sunt răniţi, calitatea aerului a fost afectată (Foto&Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇