Rafinăria Petromidia a fost amendată cu 50.000 de lei, după incendiul în care au murit 3 oameni

Rafinăria Petromidia a fost amendată cu 50.000 de lei, după incendiul în care au murit 3 oameni

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, luni, că a aplicat o amendă de 50.000 de lei în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia.

De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au precizat că au impus măsuri referitoare la identificarea factorilor care au dus la declanşarea incendiului.

"Comisarii GNM - CJ Constanţa au constatat că nu au fost respectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 50.000 lei.

ADVERTISING

De asemenea, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanşarea incendiului şi refacerea documentelor impuse prin actul normativ menţionat anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident.

La această dată este în desfăşurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunţe la finalizarea acestei”, a mai precizat Garda de Mediu Constanţa.

Numărul persoanelor decedate în urma evenimentului de la Rafinăria Petromidia a ajuns la trei, după ce doi muncitori care au suferit arsuri au murit la clinica din Germania, unde fuseseră transferaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește mai multe pe acest subiect:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇