Expert: Ucraina câștigă războiul pe teren, dar Marea Neagră devine lac rusesc

Expert: Ucraina câștigă războiul pe teren, dar Marea Neagră devine lac rusesc

Ucraina câștigă războiul, afirmă Mark Voyger, expert în Europa de Est și Rusia, care avertizează că Marea Neagră este transformată acum într-un lac rusesc.

”Ucraina câștigă războiul pe teren, tactic, operațional, strategic, internațional. Războiul informațional este cu siguranță esențial”, a spus pentru Sky News Mark Voyger, membru al programului de securitate și apărare transatlantică din cadrul Centrului European de Analiză.

Totuși, spune el, din păcate, Vladimir Putin este în continuare la putere și câștigă războiul de acasă.

ADVERTISING

”Din păcate, după cum știți, Putin este în continuare la putere și căștigă războiul de acasă. El recreează, încet dar sigur, sistemul sovietic care interzice orice formă de disidență și blochează accesul liber la informație.

Deci pe plan internațional, Ucraina câștigă. Pe plan intern, Rusia câștigă, până în momentul în care vom putea pătrunde prin acest zid gros de minciuni și propagandă și să convingem poporul rus că Vladimir Putin este rău”, a subliniat expertul.

Ziua 43 de război - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tododată, Mark Voyger spune că Marea Neagră este acum transformată într-un lac rusesc, iar trupele NATO trebuie să-și întărească misiunile de patrulare din zonă.

„Marea Neagră este acum transformată într-un lac rusesc la fel cum a fost Marea Azov, iar Marea Neagră este, de fapt, împărțită între mai multe țări membre NATO: România, Bulgaria, Turcia.

Dacă nu există zonă de excludere aeriană, dacă suntem reticenți în a o impune, putem face ceva în legătură cu o zonă interzisă maritimă, în Marea Neagră. Pentru că Rusia a vizat transportul maritim internațional”, a precizat expertul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇