Rușii aduc în Ucraina și trupele lăsate în Georgia la ultima invazie, plus navele din Marea Neagră

Rușii aduc în Ucraina și trupele lăsate în Georgia la ultima invazie, plus navele din Marea Neagră

Armata rusă îşi consolidează forţele şi mută în Ucraina anumite trupe staţionate în Georgia, potrivit unui înalt oficial american al apărării, citat de CNN.

SUA au observat „deplasarea unui anumit număr de trupe din Georgia”, a declarat oficialul, adăugând că Pentagonul nu poate oferi o cifră exactă pentru numărul de trupe pe care Moscova îl desfăşoară sau o ordine cronologică.

„Avem în prezent indicii că recurg la forţe din Georgia în Ucraina”, a spus oficialul, adăugând că SUA nu monitorizează mişcările din spaţiul aerian.

ADVERTISING

Trupele ruse au fost staţionate în Georgia după ce Rusia a invadat ţara în 2008. Georgia se află la graniţa de sud-vest a Rusiei.

Pentagonul nu ştia unde vor fi desfăşurate trupele din Georgia în Ucraina, a mai menţionat oficialul american.

De asemenea, potrivit SUA, forţele ruse au 22 de nave în Marea Neagră: 15 luptă la „suprafaţă”, iar „marea majoritate dintre celelalte sunt nave amfibie”.

Le-am văzut trecând în Marea Azov ca să desfăşoare un asalt amfibie, pentru a încerca să-şi aprovizioneze eforturile din jurul Mariupolului, nu le-am văzut deplasându-se spre Odesa”, a adăugat oficialul.

ADVERTISING

Rusia ar putea folosi acele nave pentru a ataca Ucraina cu rachete, dar SUA nu au fost martore la un episod de acest fel, a mai declarat oficialul.

Război în Ucraina, Ziua 30 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇