Elveția va renunța la verificarea pașapoartelor pentru români, începând cu 31 martie

Elveția va renunța la verificarea pașapoartelor pentru români, începând cu 31 martie

Elveția va desființa controalele pașapoartelor pe aeroporturile sale pentru toți pasagerii din România și Bulgaria, începând cu 31 martie 2024.

Măsura vine în urma deciziei Consiliului UE de a ridica controalele la frontierele aeriene și maritime cu Bulgaria și România, relatează Schengen Visa Info.

Consiliul Federal al Elveției a dat asigurări că, pe baza experienței de aderare a Croației la spațiul Schengen la începutul anului trecut, nu se așteaptă o creștere semnificativă a migrației din cauza acestei decizii.

ADVERTISING

Consiliul a subliniat că măsurile existente vor fi utilizate pentru a aborda migrația neregulată și transfrontalieră, dacă este necesar.

România și Bulgaria au fost primite parțial în spațiul Schengen, doar cu frontierele aeriene și maritime, în urma deciziei privind aplicarea acquis-ului Schengen adoptată pe 30 decembrie, de către Consiliul UE.

Controalele la frontiera terestră vor rămâne deocamdată, dar Consiliul UE a spus că analizează și posibilitatea de a le ridica în viitor.

De îndată ce Bulgaria și România vor intra oficial în Schengen cu granițele aeriene și maritime, cele două țări vor putea, de asemenea, să înceapă să elibereze vize Schengen.

ADVERTISING

Cum sunt milioane de români şi bulgari care intră cu maşina în Grecia an de an, a venit iată şi o iniţiativă inedită de creare a unui Schengen regional între cele trei ţări, în ceea ce priveşte graniţele terestre. Detalii AICI


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇