E plin de urși pe Transfăgărăşan: O turistă a fost amendată pentru că hrănea un animal, 20 de apeluri la 112

E plin de urși pe Transfăgărăşan: O turistă a fost amendată pentru că hrănea un animal, 20 de apeluri la 112

Jandarmeria Argeş a primit, la acest sfârşit de săptămână, 20 de apeluri care anunţau prezenţa urşilor în zona Transfăgărăşan.

La una dintre intervenţii jandarmii au găsit o turistă care hrănea un urs, alte persoane fiind martore la scenă. Femeia a fost amendată.

„Jandarmeria Argeş transmite tuturor persoanelor care intenţionează să tranziteze D.N. 7C Transfăgărăşan despre faptul că urşii sunt prezenţi foarte des pe carosabil. (…) Jandarmii Postului Montan au mai fost solicitaţi să intervină în alte 20 de situaţii prin care au fost semnalate prezenţe ale urşilor, toate sesizate prin apel la numărul unic de urgenţă 112”, informează Inspectoratul de Jandarmi Argeş într-un comunicat dat publicităţii luni.

ADVERTISING

Conform sursei citate, la una dintre intervenţii jandarmii au găsit o femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti care hrănea un urs.

„Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, precizează sursa citată.

Săptămâna trecută, alţi turişti au fost amendaţi în judeţele Argeş şi Prahova pentru că hrăneau urşi.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇