După crima dintre migranți, Iohannis spune că Timișoara nu a fost lăsată singură niciodată

După crima dintre migranți, Iohannis spune că Timișoara nu a fost lăsată singură niciodată

Președintele Klaus Iohannis a comentat, joi, afirmațiile primarului Timișoarei, Dominic Fritz, referitoare la crima dintre migranţii din oraşul de pe Bega.

Fritz a spus zilele trecute că Timișoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema.

”Aștept informații detaliate de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar nu a fost niciodată lăsată singură Timișoara. Nu cunosc motivele evaluării făcute de primar, dar o să le aflu, fiindcă zona este pe graniță și cu Serbia, și Ungaria.

Am avut mereu o presiune destul de mare din fluxul migratoriu și cei din zona de frontieră au gestionat bine. Primesc zilele astea un raport mai detaliat de la MAI, apoi o să îl rog pe dl ministru Lucian Bode să facă publice datele. Timișoara nu va fi lăsată singură”, a dat asigurări șeful statului.

ADVERTISING

Context

Luni, un afgan a murit, iar altul a fost rănit grav după ce au fost înjunghiați lângă Gara de Nord din Timișoara.

Ulterior, edilul din oraș a spus că Timișoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema migranților.

”Timișoara nu poate fi lăsată singură să gestioneze provocarea. Am cerut de luni bune să se găsească soluții, străzile din oraș nu sunt un loc de cazare. Am discutat aseară cu domnul ministru Bode și am reiterat așteptarea mea de soluții. Fenomenul nu va dispărea peste noapte, cifrele mai degrabă vor crește la vară, cu căldura”, a declarat Dominic Fritz marți.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇