După ce a infirmat că ar fi acuzat-o pe Firea de fariseism, Bănescu explică și că n-a vorbit în numele BOR și acuză presa

După ce a infirmat că ar fi acuzat-o pe Firea de fariseism, Bănescu explică și că n-a vorbit în numele BOR și acuză presa

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizat vineri că mesajele pe care le-a postat pe Facebook despre ororile din azilele groazei au fost scrise în nume personal și nu reprezintă poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române, care „se pronunță prin comunicate oficiale emise de Biroul de Presă, nu prin mesaje private”.

Bănescu a precizat pe pagina sa de Facebook că trebuie să facă precizarea că a scris în nume personal despre atrocitățile descoperite în căminele de bătrâni întrucât poziționările sale strict personale pe Facebook „sunt preluate uneori de presa dornică de subiecte ațâțătoare, cu rating cât mai fierbinte posibil, ca texte emise oficial”.

ADVERTISING

"Fiecare dintre noi este și o persoană privată, nu doar publică și e firesc să ținem la această delimitare.

Fiecare dintre noi este o persoană din carne, oase și suflet care simte, se revoltă și reacționează conform conștiinței sale.

Doar din această rațiune am considerat necesară adăugarea unui apendice care să excludă onest instituția Bisericii din care facem aproape toți parte, dar în numele căreia nu putem vorbi non-stop. Aceasta se pronunță prin comunicate oficiale emise de Biroul de Presă, nu prin mesaje private la care are dreptul chiar și cineva care ocupă o trecătoare funcție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Formule bombastice iresponsabile precum 'BOR atacă dur…' sau frecventa 'Bănescu s-a dezlănțuit…' sunt mostre stridente de degradare prin exces și dezonorante pentru oricine a auzit câte ceva despre deontologia profesională, atât de necesară în presă, dar ignorată fără niciun scrupul și deplin", a scris reprezentantul BOR.

"Dincolo de toate, lecția zguduitoare a cruzimii și a banalizării monstruozității mascate în filantropie nu trebuie niciodată uitată", a precizat acesta în încheiere, confirmându-și poziția asupra subiectului fierbinte al azilelor groazei.

Post scriptumApreciez fără rest toate reacțiile dictate de bunul-simț și revolta onestă a atâtor oameni îngroziți de...

Publicată de Vasile Bănescu pe Vineri, 7 iulie 2023

Bănescu a revenit cu precizări după ce joi și-a exprimat revolta pe Facebook în urma abuzurilor din căminele de bătrâni. Deși nu menționat vreun nume, mesajul său a fost interpretat ca un atac la adresa Gabrielei Firea.

ADVERTISING

Citește și: Gabriela Firea - demolarea imposturii. Când zâna e vrăjitoare

”Să spui că nu ştii ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferinţe inimaginabile, deşi eşti căţărat suficient de sus încât să poţi vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit 'Doamne ajută' e proba supremă de abjecţie şi cinism. Creştinismul afişat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii şi confiscată antihristic de persoane adânc dedublate”, a scris Bănescu.

Ulterior, acesta a explicat că mesajul inițial nu era îndreptat împotriva unei persoane anume, ci "împotriva persoanelor care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate".

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇