După 10 zile, Biden e tot pozitiv şi se poate să fie de la Paxlovid

După 10 zile, Biden e tot pozitiv şi se poate să fie de la Paxlovid

Preşedintele american Joe Biden este în continuare pozitiv la Covid-19, însă se simte bine şi continuă să gestioneze problemele ţării de la Casa Albă, a anunţat luni medicul său personal, dr. Kevin O’Connor.

Preşedintele de 79 de ani este foarte atent să îşi protejeze anturajul, precizează medicul într-o scrisoare făcută publică şi citată de CNN.

Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19 pe 21 iulie, având ”simptome foarte uşoare” şi a ieşit din izolare miercuri, în urma unor teste negative.

Însă el a fost testat iarăşi pozitiv sâmbătă, ceea ce s-ar putea explica prin faptul că a fost tratat cu Paxlovid.

ADVERTISING

Acest tratament antiviral de la Pfizer acţionează printr-o diminuare a capacităţii virusului de a se replica, frânând, astfel, avansarea bolii.

La sfârșitul lunii mai, CDC a emis un aviz cu privire la reapariția simptomelor și a remarcat că nu au existat cazuri de boală severă, ca parte a acestei reveniri. Agenția a mai spus că, în prezent, nu există dovezi că o a doua rundă de Paxlovid este necesară pentru ca aceste simptome să dispară. Cu toate acestea, acest lucru nu i-a împiedicat pe unii medici să prescrie pacienților o a doua rundă de Paxlovid ca precauție.

ADVERTISING

Şi Anthony Fauci, consilierul medical al Casei Albe, a primit două cure de antiviral după ce a experimentat o revenire similară a simptomelor.

Medicamentul este recomandat, în Statele Unite, persoanelor cu risc să dezvolte un caz grav al bolii, o categorie din care face parte şi preşedintele american, din cauza vârstei înaintate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇