Biden e dublu negativ şi se simte foarte bine: De ce el a făcut o formă ușoară de Covid, iar Trump a fost dus cu elicopterul la spital

Biden e dublu negativ şi se simte foarte bine: De ce el a făcut o formă ușoară de Covid, iar Trump a fost dus cu elicopterul la spital

Preşedintele american Joe Biden a fost testat negativ pentru Covid şi a ieşit din izolare miercuri.

Biden a făcut două teste antigen, unul marţi seara şi unul miercuri dimineaţă, iar ambele au fost negative, a spus doctorul său, Kevin O’Connor, citat de CNN.

Biden a postat pe Twitter o fotografie a unui test rapid, care arăta un rezultat negativ.

Biden va continua să poarte mască

Preşedintele va fi testat mai des, pentru a detecta orice posibilă reapariţie a virusului.

ADVERTISING

Medicul O'Connor a adăugat că ''simptomele preşedintelui american sunt aproape depăşite''.

Biden va continua să poarte mască în următoarele 10 zile, atunci când se află în prezenţa altor persoane.

Preşedintele a ţinut un discurs miercuri seara despre starea sa de sănătate, ocazie cu care i-a îndemnat pe americani să se vaccineze.

”Covid-ul nu a dispărut”, le-a transmis Biden şi a subliniat că bolile grave pot fi evitate cu ajutorul vaccinurilor, rapelurilor şi tratamentelor.

Biden a spus că a avut ”simptome uşoare, iar recuperarea a fost rapidă şi se simte grozav”.

ADVERTISING

”Nu trebuie să fii preşedinte pentru a obţine aceste instrumente”, a spus el.

Biden s-a comparat cu Trump

Biden a făcut o comparație între felul în care a trecut el prin boală și modul în care a trecut predecesorul său Donald Trump, care a avut o formă mai gravă, și a spus că diferența provine din vaccinare.

„Când predecesorul meu a luat Covid, el a trebuit să fie dus cu elicopterul la Centrul Medical Walter Reed. A fost grav bolnav. Din fericire, s-a vindecat. Când eu am luat Covid, am lucrat de la etaj în Casa Albă - din birourile de la etaj - pentru o perioadă de cinci zile. Diferenţa este vaccinarea, desigur”, a explicat liderul american.

ADVERTISING

”Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi, iar acum trebuie să mă întorc la Biroul Oval”, a încheiat Biden din Grădina cu Trandafiri.

Liderul de la Casa Albă a fost testat pozitiv la Covid-19 pe 21 iulie. El a fost plasat în izolare şi a făcut timp de cinci zile tratament cu Paxlovid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇