Dosar penal după accidentul grav din Târgu Lăpuș: Un polițist a murit pe loc, altul în drum spre spital. Colega lor a fost rănită

Dosar penal după accidentul grav din Târgu Lăpuș: Un polițist a murit pe loc, altul în drum spre spital. Colega lor a fost rănită

Doi tineri poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au murit, vineri seară, iar o colegă de-a lor a fost rănită, după ce autoturismul în care se aflau a derapat şi s-a izbit violent de un stâlp. În cauză a fost deschis un dosar penal.

Primele date arată că cei trei nu se aflau în autospeciala Poliţiei, iar şoferul – care este una dintre victimele decedate – se afla în timpul liber.

Accidentul a avut loc, vineri seară, în oraşul Târgu Lăpuş.

„Primele verificări au relevat faptul că şoferul unui autoturism ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. Din păcate, în urma impactului, un pasager de 25 de ani, agent principal de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Târgu Lăpuş, a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

ADVERTISING

Conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani, agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Târgu Lăpuş, aflat în momentul accidentului în timpul liber, a decedat în drum spre spital”, transmit oficialii Poliţiei judeţene Maramureş.

O a treia victimă, o tânără de 25 ani, agent de poliţie, a fost rănită, fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Femeia are traumatism cranian şi fracturi la ambele picioare. Starea sa este stabilă hemo-dinamic şi respirator, dar are „o amnezie retrogradă”, au declarat presei locale medicii care o îngrijesc.

ADVERTISING

Autoturismul se deplasa pe un drum judeţean, dinspre centrul localităţii Târgu Lăpuş spre localitatea Răzoare. Imaginile publicate de presa locală arată că autoturismul care s-a izbit de stâlp s-a rupt în două.

Ulterior, autoritățile au anunțat că a fost deschis un dosar penal.

„Cu privire la accidentul produs aseară (vineri, 2 august – n.red.), poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă şi sub coordonarea procurorului, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs incidentul. Suntem profund îndureraţi şi transmitem sincere condoleanţe familiilor celor doi colegi decedaţi”, transmit, sâmbătă, oficialii IPJ Maramureş. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇