Dominic Fritz s-a autoizolat, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. UPDATE: Are un prim rezultat

Dominic Fritz s-a autoizolat, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>: Are un prim rezultat

Dominic Fritz, ales primar al Timișoarei la alegerile locale din septembrie, a anunțat că a făcut un test și s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

„Luni m-am întâlnit cu o persoană care a aflat aseară că are COVIC-19. Am purtat mască, am păstrat distanța, sunt bine. Dar, ca o măsură de precauție și pentru a elimina orice risc, am decis să mă auto-izolez.

Am făcut un test azi dimineață și voi rămâne acasă, în așteptarea rezultatului. Voi repeta testul pentru mai multă siguranță, la sfârșitul acestei săptămâni", a transmis Dominic Fritz pe Facebook.

ADVERTISING

El a precizat că va lucra în continuare de acasă și va ține online întâlnirile oficiale.

"În timpul ăsta voi continua să lucrez cu echipa mea la pregătirea preluării mandatului și voi ține întâlniri oficiale online. Vă țin la curent!", a punctat noul primar din Timișoara.

Primul rezultat este negativ

Miercuri la amiaza, Dominic Fritz a anunțat că rezultatul primului test e negativ.

"Am primit rezultatul testului de azi dimineață e negativ. Voi rămâne în autoizolare voluntară până la un al doilea test pe care îl voi face la sfârșitul săptămânii", a scris el pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Viitorul primar din Timișoara a făcut câteva precizări.

"Subliniez că datorită faptului că amândoi am purtat mască, ancheta epidemiologică a stabilit că nu am fost 'contact direct'. Recomandarea mea pentru voi toți este să purtați mască și să păstrați distanța oriunde puteți, chiar și când sunteți cu prieteni sau colegi.

Șansele ca în următoarele luni să intrați în contact cu o persoană infectată sunt mari și singura cale să evitați carantina obligatorie este să respectați acele reguli", a completat Fritz.

ADVERTISING

Amintim că și Ludovic Orban și Nicusor Dan au trecut prin aceeași procedură săptămâna trecută, după ce au fost la o emisiune a lui Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, iar acesta din urmă a fost confirmat cu COVID-19.

Testul pentru coronavirus al premierului Ludovic Orban este negativ, au transmis, luni, reprezentanţii Guvernului. Preventiv, premierul va rămâne izolat până joi, când se va testa din nou.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇