Doi veterinari români s-au dus la Beirut să salveze animalele rănite în explozia devastatoare de la începutul lunii (Galerie foto)

Doi veterinari români s-au dus la Beirut să salveze animalele rănite în explozia devastatoare de la începutul lunii (Galerie foto)

Doi medici veterinari români au plecat la Beirut pentru a participa la o misiune de salvare a animalelor rănite sau prinse sub dărâmături, în urma exploziilor devastatoare produse la inecputul lunii august.

Cei doi medici sunt Anca Tomescu și Gabriel Ignat, din cadrul asociației Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, se arată într-un comunicat al asociației transmis SpotMedia.ro.

Misiunea internațională de salvare este organizată de echipa Four Paws, condusă de dr. Amir Khalil, alături de echipa Animals Lebanon și de voluntari locali.

ADVERTISING
misiune-salvare-animale-explozii-Beirut
Foto: Animal Society

Mii de animale rănite sau pierdute în haosul creat de explozii

Tragedia umană este dublată de o tragedie a animalelor. Mii de animale au fost rănite sau s-au pierdut în urma exploziilor.

ADVERTISING

Salvatorii ajută la hrănirea și vaccinarea antirabică a animalelor din zonele afectate și fac eforturi pentru a găsi familiile câinilor și pisicilor pierdute sau pentru a le da spre adopție.

Anca-Tomescu-2-veterinar-român-Beirut
Foto: Animal Society

Animalele sunt tratate, sterilizate și vaccinate. Totodată, echipa Four Paws va evalua starea de sănătate a animalelor de la cele două grădini zoologice din sudul Libanului.

Din momentul în care am aflat de exploziile din Beirut, am știut că va fi nevoie de o mobilizare internațională pentru a ajuta locuitorii afectați de acestea, dar și animalele care au avut de suferit. Ne-am alăturat echipei Four Paws imediat ce am aflat de misiunea de salvare și ne dorim să reducem suferința în rândul animalelor atât prin intervenții de urgență, dar și prin sterilizare și vaccinare, pentru un impact pe termen lung.

Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society
ADVERTISING

Misiunea de salvare a început pe data de 17 august și este prevăzută să dureze până la sfârșitul lunii august, dar există posibilitatea ca aceasta să fie prelungită, în funcție de evoluția situației locale.

Anca-Tomescu-misiune-salvare-animale-beirut
Foto: Animal Society

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇