Explozia din Beirut a produs pagube de peste 15 miliarde de dolari

Explozia din Beirut a produs pagube de peste 15 miliarde de dolari

Costul pagubelor cauzate de explozia devastatoare produsă săptămâna trecută în portul din Beirut depăşeşte 15 miliarde de dolari, a anunţat preşedintele libanez, Michel Aoun.

„Estimările preliminare pentru pierderile suferite (după) explozia din port depăşesc 15 miliarde de dolari”, a declarat preşedintele libanez în cadrul unei convorbiri telefonice cu regele Spaniei Felipe al VI-lea, potrivit contului de Twitter al preşedinţiei libaneze, citat de AFP.

Libanezii cer să cadă capete

Explozia uriaşă care a devastat săptămâna trecută cartiere din capitala libaneză Beirut s-a soldat cu 171 de morţi şi peste 6.000 de răniţi.

ADVERTISING

Demonstranţii libanezi furioşi şi îndureraţi au citit marţi cu glas tare numele celor cel puţin 171 de oameni ucişi în explozie și au cerut înlăturarea din funcţii a preşedintelui Michel Aoun şi a altor oficiali pe care îi acuză de această tragedie, transmite Reuters.

Oficialii din Liban au fost avertizaţi şi nu au făcut nimic

Supărarea oamenilor s-a accentuat după apariția unui document Reuters care spune că responsabilii securităţii libaneze i-au avertizat luna trecută pe premier şi pe preşedinte că 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau depozitate în portul din Beirut şi că puteau distruge capitala în caz de explozie.

ADVERTISING

Astfel, demisia Guvernului nu este suficientă, spun oamenii, care au cerut și demisia președintelui.

Citește și:

Exploziile de la Beirut: Ancheta ia în calcul ipoteza unei intervenţii externe

Proteste violente în Beirut, forţele de ordine folosesc gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

Guvernul Libanului a demisionat în urma exploziei catastrofale din Beirut

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇