Doi polițiști din Arad au plănuit şi executat un jaf ca-n filme

Doi polițiști din Arad au plănuit şi executat un jaf ca-n filme

Doi foști polițisti din orașul Pâncota, județul Arad, Covaci Marius-Petru și Ţicală Denis Alexandru-Nicolae, au fost condamnați definitiv la 5 ani, respectiv 3 ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie calificată, în urma unui jaf comis în urmă cu 2 ani, care pare desprins din filmele de acţiune.

Aceleași pedepse le-au primit și alți doi inculpați, Vesa Flavius Florin, recidivist, și Toadere Dragoș Sebastian Florin, scrie Arad online.

Inițiativa furtului a avut-o unul dintre polițiști, Covaci Marius-Petru, care le-a promis celorlalți că, după ce vor comite fapta, aceasta va rămâne cu autor necunoscut, deoarece se va ocupa el de anchetă.

ADVERTISING

Întâlnirile pentru planificarea jafului s-au desfăşurat în diferite locaţii, printre care terenul de fotbal din oraşul Pâncota sau chiar sediul Poliţiei.

Covaci Marius-Petru le-a propus celorlalţi participanţi să dea o spargere la o casă situată în oraşul Pâncota, afirmând că proprietara, o bătrână de 80 de ani, deține un seif, în care se află aproximativ 2 milioane de euro.

Lui Vesa i-a fost arătat drumul pe care trebuie să îl parcurgă până la casa în care se afla seiful și a fost dus chiar cu o Dacia Duster cu numere de înmatriculare aparținând MAI.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, Toadere și Țicală s-au deplasat la hotelul unde s-a cazat Vesa, iar de aici toți trei au mers la un centru de închirieri autoturisme. Aici au închiriat o Dacia Sandero.

Vesa a mers cu mașina închiriată spre orașul Pâncota, pe drumuri ferite, să nu fie surprins de vreo cameră de supraveghere, însă nu a luat în considerare, nici el și nici ceilalți inculpați, că autoturismul închiriat avea montat un sistem de supraveghere GPS, care, de altfel, a arătat anchetatorilor ce drum a parcurs mașina.

ADVERTISING

Vesa a pătruns în casa bătrânei, dar în seif ar fi fost găsiți doar 160 de mii de euro, în diferite valute.

În lunile următoare, fostul polițist Covaci i-a informat pe ceilalți cu privire la detalii din ancheta penală. Le-a spus că sunt supravegheaţi tehnic și că a fost identificat Vesa Flavius Florin. În cele din urmă, toți patru au fost prinși.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇