Un comisar a ameninţat mai mulţi poliţişti care au îndrăznit să-i amendeze pe transportatori: "Mă urc pe tine. Crezi că eşti smecher?" (Audio)

Un comisar a ameninţat mai mulţi poliţişti care au îndrăznit să-i amendeze pe transportatori: "Mă urc pe tine. Crezi că eşti smecher?" (Audio)

Conducerea Poliţiei Române face un control intern la Inspectoratul de Poliţie Caraş-Severin, după ce adjunctul inspectorului-şef ar fi hărţuit mai mulţi poliţişti, ameninţându-i că vor fi mutaţi de pe posturile pe care le ocupă, după ce au amendat transportatorii care au încălcat legislaţia.

Informaţii privind ameninţările pe care le face Aurel Coman au apărut în spaţiul public.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcţia Control Intern, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite, marţi, Poliţia Română.

ADVERTISING

Potrivit unei înregistrări publicate de Sindicatul Europol, poliţiştii sunt mustraţi că au sancţionat transportatorii care încalcă legislaţia şi distrug drumurile din judeţ, dar şi pe cei care transportă material lemnos în mod fraudulos.

“Începând cu data de 17, te mut la Reşiţa. Două luni fără acord şi mă urc pe tine. Vă mut pe toţi de acolo. Şi mă ţin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie, după statutul poliţistului. Să vedeţi că nu sunteţi artişti, nu sunteţi şmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări (infracţiuni constatate - n.red.) eşti şmecher?

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Îți arăt eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Eşti numai într-o direcţie, nu eşti în 10 direcţii. Eşti aşa… când vrei. Numai pe licenţe…numai pe licenţe sau în altă zi numa' pe lume, numa' pe lemne”, le spune comisarul şef Aurel Coman, adjunctul şefului IPJ Caraş Severin, poliţiştilor care ar fi fost băgaţi în şedinţă.

Adjunct al șefului IPJ Caraș Severin: „mă urc pe tine...”Acesta este comportamentul de „manager” în Poliția Română în anul 2022. Amenințări, intimidări și poziție de forță, exact elementele prevăzute de lege în cazul hărțuirii morale la locul de muncă „mobbing”.Polițiștii sunt mustrați pentru că și-au făcut datoria și au sancționat transportatorii care încalcă legislația și distrug drumurile din județ, dar și pe cei care golesc pădurile de materialul lemnos, în mod fraudulos, în contextul în care la acest moment distrugerea fondului forestier constituie amenințare la adresa securității naționale a României. Deranjul este că polițiștii nu țin cont de cercurile relaționale și cârdășia dintre șefii din poliție și patronii firmelor „preferențiale”. În mod evident, conducerea IGPR nu va lua nicio măsură pentru că și în alte cazuri din trecut, prin Direcția Control Intern, i-au albit și „cercetat” de i-au scos fără de pată și „fără a se impune luarea unor măsuri disciplinare”.

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 16 septembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇