Un polițist din Japonia a pierdut documente despre anchete importante după ce s-a îmbătat și a adormit pe stradă

Un polițist din Japonia a pierdut documente despre anchete importante după ce s-a îmbătat și a adormit pe stradă

Un ofițer în vârstă de 49 de ani din prefectura Hyogo (situată în vestul Japoniei) a pierdut o servietă care conţinea documente despre anchete importante, după ce a adormit pe stradă, vineri noaptea, a declarat, luni, un oficial.

Documentele conţineau numele unui suspect, precum și numele şi adresele a 400 de persoane implicate în cercetări penale, relatează The Japan Times.

Polițistul a băut alcool împreună cu doi subordonați într-un bar tradițional japonez izakaya din Nishinomiya, vineri seara, în jurul orei 20:30. El a consumat aproximativ șapte băuturi alcoolice, apoi a adormit pe stradă după ce s-a despărțit de colegii lui, în jurul orei 23:00. Când s-a trezit, sâmbătă dimineața, la ora 5:00, el a constatat că nu mai avea geanta în care ținea dosarele la care lucra.

ADVERTISING

Poliția a anunțat că până în prezent nu s-a despoperit folosirea abuzivă a informațiilor pierdute.

Polițiștii niponi nu au permisiunea de a scoate de la birou documente fără explicații, însă anchetatorul care a pierdut servieta a spus că s-a dus în local să bea înainte de a aduce documentele la serviciu.

Nu este primul incident în care funcţionarii niponi sunt puși în astfel de situații după ce consumă alcool. În iunie, autorităţile din oraşul Amagasaki, din prefectura Hyōgo, au anunțat că un antreprenor a pierdut o geantă cu un stick care conţinea datele personale ale tuturor celor 460.000 de locuitori ai regiunii, după ce a ieşit să bea şi a adormit în aer liber în drum spre casă. Stickul a fost, însă, găsit la o zi după ce cazul a fost făcut public.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇