Doar 20 de paturi ATI Covid mai sunt libere în toată țara, anunță premierul Cîțu

Doar 20 de paturi ATI Covid mai sunt libere în toată țara, anunță premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, că la nivel național mai sunt doar 20 de paturi libere pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

”Am venit azi să văd care este situația paturilor ATI. Vestea bună este că de joi până astăzi au fost operaționalizate încă 12 paturi ATI. La nivel național, acum, sunt 20 de paturi libere. Totuși, situația pentru ATI rămâne tensionată. Resursele pe care le alocăm trebuie să fie în continuare mari”, a declarat prim-ministrul duminică.

De asemenea, șeful Executivului a spus că a asigurat toate DSP-urile de susținerea sa. În plus, a rugat Inspecția Sanitară din Ministerul Sănătății să verifice zilnic numărul de paturi de Terapie Intensivă.

ADVERTISING

”Am rugat Inspecția din MS să meargă în fiecare județ dimineața, ăn spitale, să vadă exact numărul de paturi reale. Știu că în București se face acest lucru. Asta ca să avem, în fiecare dimineață, la ora 10:00, numărul real de paturi ATI. Să știm cu ce lucrăm”, a completat acesta.

Referitor la ținta de 1.600 de paturi de Terapie Intensivă pentru persoanele cu coronavirus, Cîțu a apreciat că ”mai avem 50-60 de paturi” până ajungem acolo.

Întrebat dacă avem resursa umană necesară pentru paturile disponibile acum, premierul a răspuns afirmativ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În schimb, chestionat privind viitoarele paturi ATI, el a spus că momentan nu există personal medical, însă ”bineînțeles că vom identifica resursă umană”.

Cîțu a participat la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Pe același subiect poți citi și Avem mai multe paturi la ATI pentru pacienții COVID. Cele mai multe, la Constanța și București

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇