DNA acuză Ministerul de Interne că a făcut publice date din anchete

DNA acuză Ministerul de Interne că a făcut publice date din anchete

DNA acuză MAI că a făcut publice date din anchete pe care le desfășoară procurorii și despre care doar ei ar fi trebuit să ofere informații.

Reacția DNA vine după ce purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a vorbit, într-o conferință de presă, despre mai multe acțiuni desfășurate, joi, de DNA și DIICOT.

DNA atrage atenția că declarațiile purtătorului de cuvânt MAI nu are la bază date oficiale și se bazează pe presupuse surse judiciare.

ADVERTISING

DNA a transmis, joi, despre declarația de presă publicată pe pagina de Facebook a MAI, privind anchete penale desfășurate de DNA, că „acțiunile operative ale Direcției Naționale Anticorupție sunt organizate și conduse numai de procurorii DNA, instituție de parchet independentă față de orice altă instituție sau autoritate publică”.

Mai mult, DNA atrage atenția că acțiunile procurorilor anticorupție sunt desfășurate în principal de către procurori împreună cu poliția judiciară a direcției și doar când este nevoie se apelează la sprijinul unor forțe polițienești din cadrul MAI, în conformitate cu legea.

ADVERTISING

„La data de 26 noiembrie 2020, procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava desfășoară activități de urmărire penală într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofițeri de poliție judiciară proprii și cu sprijinul unor ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, delegați de procurorii DNA.

Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie.

ADVERTISING

În consecință, comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

În prezent sunt în desfășurare audieri la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DNA, unde au fost duse probe ridicate în urma perchezițiilor domiciliare.

Despre aceste dosare, DNA transmite că va oferi informații oficiale cu privire la încadrarea juridică și la starea de fapt, joi, când situația judiciară o va permite, după aprobarea procurorului de caz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇