Diaspora pleacă acasă. Sunt cozi uriaşe la vămile spre Ungaria

Diaspora pleacă acasă. Sunt cozi uriaşe la vămile spre Ungaria

Timpul de aşteptare depăşeşte două ore, la ieşirea din ţară prin Vama Petea (Satu Mare).

Conform site-ului Poliţiei de Frontieră, cei care vor să iasă duminică din ţară prin Vama Petea au de aşteptat 150 de minute, aglomeraţie fiind înregistrată şi în zilele precedente la acest punct vamal.

La Petea, pentru intrare sunt 2 artere, iar pentru iesire sunt 6 artere.

”TRAFIC INTENS, număr foarte mare de mijloace de transport prezente la control pe sensul de ieşire”, precizează Poliţia de Frontieră.

Şi la Vama Urziceni (Satu Mare) este aglomerat pe sensul de ieşire din ţară, timpul de aşteptare fiind de 90 de minute.  La acest punct de trecere a frontierei, pentru intrare este o arteră, iar pentru ieşire: 3 artere + 1 staţie mobilă.

ADVERTISING

”TRAFIC INTENS, numar foarte mare de persoane/mijloace de transport prezente la control pe sensul de iesire”, indică site-ul Poliţiei de Frontieră.

În ultimele două zile s-au format cozi de autoturisme la Vama Petea, mai mulţi utilizatori comentând pe Facebook că au fost nevoiţi să aştepte şi 4 ore.

În perioada 17 decembrie 2021-07 ianuarie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care 1,2 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,1 milioane pe sensul de ieşire din ţară, cu aproximativ 600.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o dublare a valorilor de trafic, la frontierele României.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇