Detalii despre înmormântarea prinţului Philip de sâmbătă: Cei patru copii vor merge alături de sicriu. Regina a redus lista de participanți de la 800 la 30

Detalii despre înmormântarea prinţului Philip de sâmbătă: Cei patru copii vor merge alături de sicriu. Regina a redus lista de participanți de la 800 la 30

Prinţii Charles, Andrew, Edward şi prinţesa Anne, cei patru copii ai ducelui de Edinburgh, precum şi prinţii William şi Harry, nepoţii lui, vor merge sâmbătă alături de sicriul cu trupul neînsufleţit în procesiunea spre Capela St. George de la Castelul Windsor.

Detaliile referitoare la ceremonia funerară au fost transmise de Palatul Buckingham.

La ceremonie vor participa 30 de persoane, inclusiv trei rude din Germania. Ele vor purta haine de doliu, cu medalii, sau vestimentaţie de zi, însă nu uniforme militare.

Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei, iar regina Elisabeta a II-a va sta aşezată singură.

Regina a trebuit să taie lista de la 800 la 30 de persoane

Un purtător de cuvânt al palatului a spus că planurile au fost modificate în conformitate cu recomandările actuale privind adunările publice, însă aspectele ceremoniei respectă dorinţele defunctului duce.

Între alţii, vor participa ducesa de Cornwall (soţia prinţului Charles) şi ducesa de Cambridge (soţia prinţului William), toţi nepoţii ducelui şi partenerii lor, copiii prinţesei Margaret, Bernhart, prinţ moştenitor de Baden, Donatus, prinţ de Hesse, şi prinţul Philipp de Hohenlohe-Langenburg.

Palatul Buckingham a transmis că regina a avut de luat „decizii foarte dificile” privind alegerea invitaţilor, după ce, iniţial, la ceremonie ar fi trebuit să participe 800 de persoane, adăugând că ea a dorit ca toate ramurile familiei soţului ei să fie reprezentate.

Prinţul Philip a murit la Castelul Windsor, pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Trupul neînsufleţit este depus la capela privată a castelului.

În ziua funeraliilor, sâmbătă, sicriul va fi transportat de la intrarea de stat a Castelului Windsor şi va fi dus, într-un Land Rover Jaguar, conceput cu ajutorul ducelui, spre Capela St. George.

Foto: Hepta.ro

Prinţii vor merge lângă sicriul tatălui

Membrii familiei regale vor merge împreună cu sicriul. Prinţesa Anne şi prinţul Charles vor merge în primul rând, urmaţi de prinţul Edward şi prinţul Andrew.

În rândul al treilea se vor afla ducele de Cambridge, prinţul William, şi ducele de Sussex, prinţul Harry, şi vărul lor, Peter Philips.

Regina va merge împreună cu o doamnă de onoare într-un Bentley, la finalul procesiunii, şi va intra în capelă pe o uşă laterală.

Asocierea ducelui de Edinburgh cu Marina Regală va fi reflectată în ceremonie. Un cor de doar patru cântăreţi va face parte din ceremonie, însă se vor urma regulile impuse în contextul Covid şi nu va cânta.

Serviciul funerar va fi condus de arhiepiscopul de Canterbury şi diaconul de Windsor.

Ducele de Edinburgh a ales personal însemnele regale care vor fi aşezate pe altar pentru funeraliile sale. Este vorba despre medalii şi decoraţii care i-au fost conferite de Regatul Unit şi ţările din Commonwealth, alături de emblemele din Danemarca şi Grecia, subliniind moştenirea sa ca prinţ al Greciei şi Danemarcei.

BBC face maraton de transmisiuni

BBC va dedica mai multe ore acestui eveniment. Un remember va fi difuzat de BBC One vineri, de la ora locală 19:00, iar funeraliile prinţului Philip vor fi difuzate de acelaşi post sâmbătă, între orele 12:30 şi 16:20 şi între 20:10 şi 21:10.

Funeraliile vor fi transmise sâmbătă, timp de două ore, şi de Radio 4 şi Radio 5 Live, BBC World Service English, BBC Radio Scotland şi BBC Radio Ulster, precum şi de BBC Radio Wales şi posturi locale BBC.

Citeşte mai multe detalii despre evenimentele recente din Casa Regală britanică: