A murit prinţul consort Philip, soţul reginei Marii Britanii

A murit prinţul consort Philip, soţul reginei Marii Britanii

Prinţul Philip al Marii Britanii a murit, vineri, la vârsta de 99 de ani.

„Cu o profundă tristețe, Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, prințul Philip, duce de Edinburgh”, se arată în anunțul publicat de Palatul Buckingham.

Ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele zile din viață la castelul Windsor împreună cu soția sa, regina Elisabeta a II-a, după ce a stat mai mult timp internat în spital, potrivit Daily Mail.

El a fost internat la jumătatea lunii februarie pentru o infecție și o afecțiune cardiacă. De altfel, ducele a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor.

ADVERTISING

Prințul Philip s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947, cu cinci ani înainte de a deveni regină, și a fost cel mai longeviv consort regal din istoria britanică, scrie BBC.

FWRO
Foto: Hepta.ro

Cuplul a avut patru copii. Charles, prinţ de Wales, născut în 1948, principesa Anne, născută în 1950, Andrew, duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au și nouă nepoţi: prinţul William, prinţul Harry, Peter Philips, Zara Philips, prinţesa Beatrice, prinţesa Eugenie, Lady Louise Windsor şi James, Viscount Severns, precum şi şase strănepoţi: Isla Phillips, Savannah Phillips, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi Archie.

ADVERTISING

Prințul Philip s-a născut pe insula greacă Corfu la 10 iunie 1921. Tatăl său a fost prințul Andrei al Greciei și Danemarcei, iar mama sa, prințesa Alice, era fiica lordului Louis Mountbatten și strănepoata reginei Victoria.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇