Descinderi la persoane care furau motoare de bărci din Suedia: 11 români sunt reținuți

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău au făcut, luni, percheziţii la mai multe persoane bănuite că furau motoare de bărci din Suedia şi le vindeau în România.

Ei au indisponibilizat bunuri în valoare de 100.000 euro şi suma de 15.000 euro, efectuând şi 11 reţineri. Motoarele erau vândute cu acte false.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău a declarat, marţi, că poliţiştii au identificat la locuinţele suspecţilor şi la sediile a două societăţi comerciale din Bacău şi Tulcea:

  • 11 motoare de ambarcaţiuni,
  • obiecte electronice,
  • două ambarcaţiuni,
  • 15.000 de euro.
ADVERTISING

"Din activităţile investigative desfăşurate de poliţişti s-a stabilit că o parte din membrii grupării ar fi acţionat organizat, pe teritoriul statului suedez. Aici ar fi comis infracţiuni de furt a unor motoare de ambarcaţiuni, pe care le-ar fi transportat pe raza judeţului Bacău. Ulterior, cealaltă parte a grupării ar fi falsificat elementele de identificare ale bunurilor sustrase şi le-ar fi valorificat pe raza judeţului Tulcea. Valoarea prejudiciului este de circa 100.000 de euro"

Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău
ADVERTISING

Trei bărbaţi au fost depistaţi în flagrant în timp ce transportau, cu o autoutilitară, şase motoare de ambarcaţiuni. Aceștia au vârste cuprinse între 27 şi 43 de ani.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore 11 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani.

Ele sunt bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire şi fals material în înscrisuri oficiale.

Persoanele urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru luarea unor măsuri preventive.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇