Deca a trimis Corpul de Control la școala unde un copil a fost violat, după ce Ciolacu a chemat-o la raport: Am aflat din presă

Deca a trimis Corpul de Control la școala unde un copil a fost violat, după ce Ciolacu a chemat-o la raport: Am aflat din presă

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a venit marţi la Palatul Victoria pentru a-i prezenta premierului Marcel Ciolacu situaţia de la Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu din Capitală, unde un copil ar fi fost fost violat de două ori, în toaletă.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, că a cerut toate datele despre cazul de la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti, iar dacă oficialii unităţii de învăţământ au ascuns informaţii ”nu o să rămână piatră pe piatră”.

”Până mâine dimineaţă vom şti cu exactitate. Vă daţi seama că nu o să rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte”, a afirmat premierul într-o emisiune TV, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Totodată, Ligia Deca a anunţat marţi că va trimite Corpul de control al ministerului la Şcoala "Nicolae Titulescu", pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar.

"Una dintre principalele misiuni ale conducerii şcolii este asigurarea unui climat de siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Imediat ce am fost notificaţi, am discutat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a avut un control la faţa locului. Ne-a remis un raport în această dimineaţă.

În plus, am decis ca începând de astăzi să trimitem Corpul de control al Ministerului Educaţiei pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar, obiectiv, în aşa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea şi adresarea cazurilor de violenţă în şcoli sunt respectate", a declarat Deca, citată de Agerpres.

ADVERTISING

Potrivit ministrului, raportul conţine o serie de constatări privind neinformarea unor entităţi care ar fi trebuit să fie sesizate în acest caz.

"A fost un raport întocmit rapid, tocmai pentru a avea un prim răspuns. Există o serie întreagă de constatări care ţin de neinformarea unor entităţi care trebuiau informate despre aceste cazuri, de exemplu Consiliul de administraţie al şcolii sau comisia care ar trebui să vizeze cazurile de violenţă. De aceea, pentru a avea o imagine cât mai completă şi cât mai profesionist documentată, am solicitat ca Corpul de control al Ministerului Educaţiei să meargă să facă un control acolo, atât la şcoală, cât şi la inspectorat", a arătat Deca.

ADVERTISING

Ligia Deca a menţionat că Ministerul Educaţiei a aflat din presă despre subiect. "Ministerul Educaţiei nu a fost notificat de şcoală sau de inspectorat. Am aflat din presă despre acest subiect", a subliniat ea.

Potrivit unor surse citate de News.ro, va fi convocată o şedinţă a Consiliului de Administraţie al Şcolii ”Nicolae Titulescu”, în cadrul căreia ar urma să fie demisă directoarea Iudita Popteanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇