Fără mască pe stradă abia după 1 august! Cîţu anunţă facilităţi pentru vaccinaţi, la restaurant şi pe litoral

Fără mască pe stradă abia după 1 august! Cîţu anunţă facilităţi pentru vaccinaţi, la restaurant şi pe litoral

În prima apariție publică după sărbătorile pascale, premierul Florin Cîțu a vorbit despre viitoare măsuri de relaxare luate în calcul de autorități.

Persoanele vaccinate se vor bucura de mai multe libertăți, reiese din spusele prim-ministrului.

La ce măsuri relaxate să ne așteptăm de la 1 iunie, dacă merge bine campania de vaccinare? a fost întrebat Cîțu, de jurnaliști, la Palatul Victoria.

El a evocat câteva beneficii pentru persoanele imunizate antiCovid.

”În primul rând, sunt câteva lucruri pe care putem să le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu. Dacă mergem la munte în drumeție, din nou fără mască.

ADVERTISING

Dar putem vorbi și de lucruri sau facilități pentru persoanele vaccinate. De exemplu, restaurante care pot ajunge la 100% capacitate, la interior, cu persoane vaccinate. La fel la hoteluri, pe litoral, capacitate 100% pentru persoane vaccinate. Sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim despre evenimente private deschise doar pentru persoane vaccinate.

Vom avea evenimente pilot în București și Cluj și putem deja să ne gândim la astfel de evenimente”, a explicat șeful Executivului.

Când renunțăm complet la masca în aer liber

Întrebat când ar putea ieși românii din case fără să mai poarte masca de protecție - în prezent obligatorie în aer liber -, premierul a spus că mai așteaptă puțin.

ADVERTISING

”Deocamdată nu (putem vorbi de renunțarea la mască în aer liber - n.red.). Aș mai aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea măștii. Și în Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape (din populație imunizată - n.red.), deci e clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre așa ceva”.

Vezi și Cîţu laudă campania de imunizare din marile oraşe: Clujul a ajuns la 34% şi Capitala la 30% rată de vaccinare

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇