Dan Barna, despre neplata personalului din centrele de vaccinare: Asta se rezolvă în zilele următoare, suma e prevăzută în buget

Dan Barna, despre neplata personalului din centrele de vaccinare: Asta se rezolvă în zilele următoare, suma e prevăzută în buget

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că în zilele următoare se vor face plăţile către cei care muncesc în centrele de vaccinare, suma fiind prevăzută în buget. Barna a explicat că întârzierea a apărut din cauza neadoptării bugetului national.

”Asta se rezolvă în zilele următoare, suma este prevăzută în buget. Sunt 4 milioane de lei prevăzuţi pentru luna ianuarie şi parţial luna februarie. E bugetat, există resursă pentru următoarele luni. Într-adevăr, a fost acest blocaj generat şi de neadoptarea bugetului.

ADVERTISING

În momentul de faţă avem buget. El a fost promulgat pe 8 martie, plata se va face în zilele următoare, Ministerul Sănătăţii are ca prioritate această plată”, a declarat Dan Barna la Digi24, luni seară, întrebat despre plata personalului din cntrele de vaccinare.

Vicepremierul a adăugat că nu a fost niciun secret că aceste plăţi au întârziat.

”Se vor face plăţile. Nu fuseseră făcute, e un fapt, nu era vreo taină sau ceva necunoscut. Avem buget adoptat, în zilele următoare se fac aceste plăţi, restanţele vor fi acoperite, ajungem la zi cu aceste plăţi”, a declarat Barna.

ADVERTISING

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit până în prezent de la înfiinţarea acestora, precizând că îşi doreşte ca această situaţie să fie rezolvată cât mai rapid tocmai pentru a motiva suficient de bine personalul din aceste centre.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇