Un cutremur puternic a omorât cel puțin 162 de oameni în Indonezia (Foto)

Un cutremur puternic a omorât cel puțin 162 de oameni în Indonezia (Foto)

Cel puţin 162 de persoane au murit şi 326 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,6 care s-a produs luni în provincia Java de Vest din Indonezia.

Echipele de intervenţie fac eforturi pentru a ajunge la supravieţuitorii rămaşi blocaţi printre dărâmături în regiunea afectată de cutremur unde au fost resimţite replici seismice, transmite CNN.

Guvernatorul provinciei Java de Vest, Ridwan Kamil, a confirmat cele 162 de decese în urma seismului cu epicentrul la circa 75 de kilometri sud-est de capitala Jakarta.

ADVERTISING

Patru școli și 52 de case s-au prăbușit sau au fost grav avariate, potrivit biroului local al Agenției Naționale pentru Managementul Dezastrelor (BNPB). De asemenea, o moschee și un spital au fost avariate.

Regiunea se confruntă cu o pană de curent, fiind afectate de asemenea comunicaţiile, a declarat Herman Suherman, reprezentant al autorităţilor guvernamentale din Cianjur. El a adăugat că locuitorii din Cugenang nu au putut fi evacuaţi din cauza unei alunecări de teren care a blocat accesul.

ADVERTISING

Imagini difuzate de postul de ştiri Metro TV au arătat ceea ce păreau a fi sute de victime primind îngrijiri medicale în parcarea unui spital şi mai multe clădiri din Cianjur reduse aproape în totalitate la moloz, în timp ce locuitorii îngrijoraţi stăteau grupaţi în exteriorul acestora.

Alte canale de televiziune au prezentat imagini cu victime care primeau tratament intravenos pe trotuar.

Autorităţile încă încercau să determine amploarea pagubelor provocate de cutremurul de luni, care s-a produs în Cianjur la o adâncime de 10 kilometri, conform agenţiei indoneziene de meteorologie, climatologie şi geofizică (BMKG).

Muchlis, care se afla în Cianjur la momentul producerii seismului, a declarat că a simţit "un tremur uriaş", iar pereţii şi tavanul clădirii sale de birouri au fost avariaţi.

ADVERTISING

"Am fost foarte şocat. Mi-am făcut griji că va mai avea loc încă un cutremur", a declarat Muchlis pentru Metro TV, adăugând că oamenii au fugit din locuinţe, iar unii dintre ei au leşinat apoi.

În mai puţin de două ore de la seismul iniţial au fost înregistrate 25 de replici, a indicat BMKG, adăugând că există temeri cu privire la riscul producerii altor alunecări de teren în cazul unor ploi abundente.

În Jakarta, unele persoane şi-au părăsit birourile din cartierul de afaceri situat în zona centrală, în timp ce altele au declarat că au simţit clădirile cutremurându-se şi au văzut obiectele de mobilier mişcându-se, au declarat pentru Reuters mai mulţi martori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇