Cum vor arăta sărbătorile în Spania: Se pot întâlni cel mult 10 persoane, dar nu au voie să se sărute, iar deplasările între regiuni sunt interzise

Cum vor arăta sărbătorile în Spania: Se pot întâlni cel mult 10 persoane, dar nu au voie să se sărute, iar deplasările între regiuni sunt interzise

Spaniolii nu vor putea să se reunească mai mult de zece persoane de Crăciun şi de Revelion şi vor putea să se deplaseze doar în mod excepţional dintr-o regiune în alta pentru a se alătura rudelor lor, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Madrid.

Cu scopul de a evita o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, reuniunile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane în 24-25 şi 31 decembrie-1 ianuarie, inclusiv copii, a detaliat ministrul Salvador Illa, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise, excepţie făcând necesităţi esenţiale sau pentru "a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare" cu familia, a adăugat el.

Regiunile, care deţin competenţe în materie de sănătate, vor putea limita acest motiv de deplasare familială la anumite zile în funcţie de evoluţia pandemiei, potrivit AFP.

Se relaxează restricțiile nocturne

Restricţiile nocturne de circulaţie în Spania continentală vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea dintre ani. În prezent, restricţiile încep de la orele 22:00 şi miezul nopţii, în funcţie de regiuni.

ADVERTISING

Regiunea turistică şi cu populaţie densă Catalonia (nord-est) a anunţat deja, miercuri, intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că "evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane" nu vor fi autorizate şi că "manifestările fizice de devoţiune sau tradiţionale", precum sărutările între persoane şi pupatul simbolurilor religioase vor trebui evitate în timpul reuniunilor.

Spania a redus la aproape jumătate incidenţa virusului în noiembrie, dar rămâne una dintre ţările Europei cele mai afectate de pandemie, cu peste 45.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de cazuri.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇