Cum explică Penitenciarul Craiova că „monstrul” de la Caracal a ajuns să dea interviu

Cum explică Penitenciarul Craiova că „monstrul” de la Caracal a ajuns să dea interviu

Conducerea Penitenciarului Craiova reacționează după interviul acordat de „monstrul” din Caracal, Gheorghe Dincă, și transmite că a fost realizat prin avocat.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Andrei Oțel, vine cu precizări.

„Având în vedere aspectele apărute în mass-media cu privire la legătura telefonică dintre o persoană privată de libertate (Dincă - n.red.) și un jurnalist, conducerea Penitenciarului Craiova aduce la cunoștința opiniei publice faptul că respectiva conversație s-a realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar și confidențialitatea interacțiunii cu apărătorul”, se arată în comunicatul semnat de Oţel.

ADVERTISING

Penitenciarul face acum "o cercetare administrativă pentru a se stabili dacă au existat încălcări ale cadrului legal în acest caz".

Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că a ucis și ars două fete în casa lui din Caracal, a acordat un interviu presei fără ca acesta să fi fost aprobat.

Un interviu acordat de Gheorghe Dincă a apărut în Gândul. „Monstrul” de la Caracal a povestit cum a violat-o pe Alexandra Măceșanu și cum a legat-o apoi de pat, în „camera groazei”, dar și cum a fost anchetat de polițiști și procurori, inclusiv de ofițeri FBI. Dincă vorbește despre modul în care a decurs ancheta și cum ar fi fost forțat să-și recunoască faptele.

ADVERTISING

La trei ani de când a fost arestat preventiv, acuzat că le-a violat, ucis și ars pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final în prima instanță, la Tribunalul Olt. În septembrie urmează să fie pronunțată sentința.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇